Máme tu něco i pro milovníky buráků, karamelu a Snickers tyčinek!

Suroviny

KORPUS:

  • 200 g máslových sušenek
  • hrst arašídů
  • 120g másla
  • forma o průměru 26 cm

POLEVA:

  • 150g mléčné čokolády
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • kousky tyčinek Snickers na ozdobu

NÁPLŇ:

  • 1 salko
  • 1 cream cheese
  • 1 mascarpone
  • 200 g zakysané smetany
  • 1 lžíce vanilkového pudink.prášku
  • 2 středně velká vejce
  • hrst arašídů
  • na karamel – 150 g třtinového cukru, 45 g másla, 150 ml smetany, špetka soli

Postup

  1. Sušenky rozmixovat v sekáčku, stejně tak i arašídy a smíchat a přidat rozpuštěné máslo. Smíchat do kompaktní hmoty a tu napěchovat dlaní na dno formy. Než připravíme náplň, tak si formu s korpusem vložíme do lednice.
  2. Suroviny na krém dáme do mísy a spojíme metlou do hladkého krému. Vejce přidáváme až na konec a vmícháme ručně.
  3. PÉCT na 160° cca 35 – 40 minut. Každá trouba peče jinak, tak se to musí pohlídat. Střed nesmí být tekutý ani úplně tuhý, ale nějak jako rosol.
  4. Po upečení nechat cheesecake v troubě, tu jen vypnout a dvířka lehce pootevřít a cheesecake v ní nechat pomalu chladnout. Jakmile je zchládnutý, tak přendat do lednice a trochu vychladit, než budeme pokračovat s karamelem a polevou.
  5. Připravíme karamel tak, že všechny suroviny na karamel dáme do rendlíku a na středním plameni necháme prohřívat do úplného rozpuštění cukru a zhoustnutí. Občas promícháme.
  6. Karamel pak nalijeme na cheesecake a posypeme arašídy a necháme karamel trochu zatuhnout.
  7. Na polevu dáme do vodní lázně rozehřát smetanu s čokoládou a rozmícháme do hladka. Polijeme polevou a krájíme až po vychlazení v lednici aspoň pár hodin.
  8. Na závěr ozdobíme nasekanými kousky Snickers tyčinek.

Dobrou chuť

Share