Máme tu něco i pro milovníky buráků, karamelu a Snickers tyčinek!
Suroviny
KORPUS:
- 200 g máslových sušenek
- hrst arašídů
- 120g másla
- forma o průměru 26 cm
POLEVA:
- 150g mléčné čokolády
- 100 ml smetany ke šlehání
- kousky tyčinek Snickers na ozdobu
NÁPLŇ:
- 1 salko
- 1 cream cheese
- 1 mascarpone
- 200 g zakysané smetany
- 1 lžíce vanilkového pudink.prášku
- 2 středně velká vejce
- hrst arašídů
- na karamel – 150 g třtinového cukru, 45 g másla, 150 ml smetany, špetka soli
Postup
- Sušenky rozmixovat v sekáčku, stejně tak i arašídy a smíchat a přidat rozpuštěné máslo. Smíchat do kompaktní hmoty a tu napěchovat dlaní na dno formy. Než připravíme náplň, tak si formu s korpusem vložíme do lednice.
- Suroviny na krém dáme do mísy a spojíme metlou do hladkého krému. Vejce přidáváme až na konec a vmícháme ručně.
- PÉCT na 160° cca 35 – 40 minut. Každá trouba peče jinak, tak se to musí pohlídat. Střed nesmí být tekutý ani úplně tuhý, ale nějak jako rosol.
- Po upečení nechat cheesecake v troubě, tu jen vypnout a dvířka lehce pootevřít a cheesecake v ní nechat pomalu chladnout. Jakmile je zchládnutý, tak přendat do lednice a trochu vychladit, než budeme pokračovat s karamelem a polevou.
- Připravíme karamel tak, že všechny suroviny na karamel dáme do rendlíku a na středním plameni necháme prohřívat do úplného rozpuštění cukru a zhoustnutí. Občas promícháme.
- Karamel pak nalijeme na cheesecake a posypeme arašídy a necháme karamel trochu zatuhnout.
- Na polevu dáme do vodní lázně rozehřát smetanu s čokoládou a rozmícháme do hladka. Polijeme polevou a krájíme až po vychlazení v lednici aspoň pár hodin.
- Na závěr ozdobíme nasekanými kousky Snickers tyčinek.
Dobrou chuť

