Přemýšlíte, jak podpořit svoje tělo a nastartovat cestu k harmonickému zažívání a třeba i chcete nějaké to kilčo shodit? Tak v tom případě se zkuste zamyslet, jak jste na tom s příjmem vlákniny a probiotiky. Tihle pomocníci by vám totiž na cestě za tím jak se cítit skvěle ve svém těle mohli prokázat velkou službu.


Vláknina se z výživového hlediska většinou řadí mezi nestravitelné sacharidy, ale na etiketách potravin se často uvádí zvlášť. Je našemu trávicímu ústrojí velice prospěšná, protože:

  • Pomáhá při hubnutí – potraviny obsahující vlákninu totiž navozují pocit sytosti, ale zároveň má vláknina nízkou energetickou hodnotu (přibližně 8 kJ na 1 g vlákniny), proto se nám díky ní snáze hubne a zároveň námi necloumají neovladatelné chutě na sladké či tučné jídlo.
  • Váže na sebe řadu látek jako jsou tuky a cholesterol a snižuje hladinu cholesterolu a cukru v krvi, zpomaluje vstřebávání sacharidů a snižuje tak glykemický index potravin, váže i toxické látky.
  • Urychluje vyprazdňování střeva a změkčuje stolici, takže slouží i jako prebiotikum, tedy jako potrava pro příznivou mikroflóru střeva.
  • Nejen, že na sebe váže toxické látky, ale celkově tělo detoxikuje. Vláknina totiž funguje v těle jako kartáč, který zbavuje organismus veškerých nečistot a škodlivin.

A v našem jídelníčku mají svou nezastupitelnou roli oba druhy vlákniny:

👇👇👇

Nerozpustná vláknina je kartáč, který čistí povrch střev a zároveň je dráždí k většímu pohybu. Rozpustná vláknina bobtná, navozuje tedy v žaludku větší pocit sytosti. Oba typy by proto měly být v jídelníčku zastoupeny, ideálně v poměru 3:1.

Aby přinesla vláknina našemu tělu veškerá svá pozitiva, měli bychom si podle výživových specialistů dopřát denně 30 g. U dětí nad 2 roky se pak vhodný příjem počítá podle věku dítěte plus 5, tzn. že například 5leté dítě by mělo za den sníst 10 g vlákniny, 10leté 15 g. Do 2 let pak stačí 5 g vlákniny denně.

ZDROJE VLÁKNINY

Zdrojem vlákniny jsou především potraviny rostlinného původu. Najdeme ji v obilovinách, kroupách, vločkách, celozrnné mouce a pečivu z ní vyrobené, v luštěninách, zelenině, ovoci, bramborách, semínkách a ořeších.

Na etiketách potravin pak hledejte označení „se zvýšeným obsahem vlákniny“. Takový výrobek musí ze zákona obsahovat minimálně 6 g vlákniny ve 100 g.

Velmi snadný, ale efektivní způsob, jak zvýšit příjem vlákniny, aniž byste museli denně počítat gramy a hodnoty jídla, je vlákninu doplnit vhodným suplementem.

Vždy ale platí, že pestrá strava je naprostým základem a ideálně by se mělo dodržovat jedno základní pravidlo a to mít na talíři tzv.duhu – tedy místo velkého množství jednoho druhu zeleniny si dát od více druhů trošku, protože každá bakterie v našem střevě ocení jiný druh vlákniny a naším cílem je mít střevní mikrobiom diverzifikovaný a hamronizovaný.

U DOPLŇKU FIBER OD MODERE SE MI MOC LÍBÍ KOMBINACE OBOU DRUHŮ VLÁKNINY, JAK ROZPUSTNÉ, TAK NEROZPUSTNÉ I S PROBIOTICKÝM KMENEM.

OBSAHUJE TOTIŽ:

SLUPKY SEMEN PSYLLIA (Jitrocele indického) ✅

– jako rozpustná vláknina, která na sebe dokáže navázat tolik vody, že svůj objem zvětší až dvacetkrát, takže zaplní žaludek a navodí pocit sytosti při minimálním obsahu kalorií. Také podporuje peristaltiku střev a rychlejší odchod stolice z těla, včetně všech škodlivin a odpadních látek. V případě malého příjmu vlákniny v potravě je stolice málo častá, potrava ve střevě kvasí a dochází ke vzniku toxinů.

INULIN ✅

– jako další druh rozpustné vlákniny – jedná se o tzv. fruktan, tedy o molekulu, jejíž základ tvoří molekuly fruktózy spojené v řetězec. Inulin se díky své chemické struktuře nevstřebává v tenkém střevě. Namísto toho prochází až do střeva tlustého, kde plní funkce PREBIOTIKA. Může také být využit jako zdroj výživy pro bakterie, které zde žijí.

GUMA GUAR ✅

– jako rozpustná vláknina. Guarová guma je vyráběna z guarových bobů, semen rostliny Cyamopsis tetragonoloba podobné fazoli.

CELULÓZA ✅

– jako nerozpustná tzv. hrubá vláknina. Její složky dokážou velmi dobře vodu absorbovat, ale nebobtnají, jak je to v případě rozpustné vlákniny, ale změkčují stolici a jemně mechanicky dráždí střevní stěnu a urychlují tak střevní peristaltiku.

BACILLUS SUBTILIS (bacil senný) ✅

– jako probiotický kmen. Bacillus subtilis neboli bacil senný je půdní nepatogenní bakterie, která je základním prvkem ekosystému celé planety Země. Je známo, že nejlepším vodním filtrem je půda, kde právě Bacillus subtilis vodu čistí a do podzemních pramenů se dostává bakteriálně i chemicky vyčištěná voda. Bacillus subtilis je PROBIOTIKUM, které neosidluje vaši unikátní mikroflóru, ale odstraňuje patogenní mikroflóru a podporuje tu prospěšnou. Patogenní mikroflóra je kyselé povahy a Bacillus subtilis produkuje ve střevech více jak 70 typů enzymů, 30 typů přírodních antibiotik, vitamínů, antibakteriálních substancí a také oxidanty, které patogenní mikroorganismy ničí a ty prospěšné posiluje. Oproti jiným probiotickým kmenům jako jsou laktobacily, bifidobakterie apod., které se stále nachází v lidském zažívacím traktu, Bacillus subtilis se udrží ve střevech po dobu až 14-ti dnů.

A ke všem těmto benefitům ještě i příjemně chutná díky přírodní pomerančové příchuti a snadno se rozmíchá ve vodě, šťávě nebo smoothie.

Jak se dá objednat?

A. Přes odkaz s promo kódem, viz. níže, kde je i video návod. Díky promo kódu bude automaticky odečtena sleva 10 € na první nákup. 

NEBO:

B. Písněte do zprávy na FB a pomůžu s objednávkou a ukážu, jak na tom e-shopu využít maximum výhod.


Jak snadno a nejvýhodněji v eshopu POPRVÉ NAKOUPIT ?

Tento odkaz vás přesměruje na e-shop a obsahuje v sobě promokód, díky kterému dostanete i slevu na první nákup 10 €.

Tady krátký videonávod, jak na e-shopu slevu uplatnit a prohlédnout si celý sortiment. Veškeré info o nákupu na tomto e-shopu najdete níže.


Vše o nákupu

  • Vlákninu v e-shopu najdete pod názvem FIBER.
  • Všechny použitelné slevy se ukážou v souhrnu objednávky před jejím potvrzením pouze pokud je vyplněná dodací adresa.
  • Balíčky chodí společností DPD a doba dodání je obvykle cca 3 pracovní dny. V době akcí se může protáhnout.
  • Zaškrtnutí políčka Yes, I subscribe neznamená, že pak člověk musí každý měsíc něco nakupovat, ale je to přihlášení k extra výhodám a pro ty, kterým se produkty z e-shopu osvědčí a oblíbí si je, tak nabízí v případě pravidelných objednávek zdvojnásobenou „loyalty“ slevu pro věrné zákazníky.
  • Platba je uvedena v Eurech a pokud platíte českou kreditní kartou, tak se vám z účtu odečte částka v korunách odpovídající aktuálnímu kurzu vaší banky. Kdo má např. Revolutku nebo jiný eurový účet, může samozřejmě využít pro platbu i tyto karty.
  • Jakmile si vytvoříte svůj zákaznický účet, získáváte svůj promokód a můžete darovat dalším lidem odkaz na slevu na první nákup 10€ a zároveň vám se na účtu pak sbírají dárkové kredity, které si můžete odečítat ze svých budoucích objednávek viz zákaznický program Sdílej lásku.
  • V případě jakýchkoliv dotazů můžete kontaktovat mě prostřednictvím FB zprávy a ráda pomohu nebo přímo i společnost (tam ale pouze anglicky).

SLEVY, KTERÉ MŮŽETE SOUČASNĚ NA E-SHOPU UPLATNIT

10 Euro jako nový zákazník na svou první objednávku.

VIP sleva 5 – 15% podle toho, kolik položek v košíku máte (do 4 je 5%, 4-7 položek 10%, 8 a více je 15%) – tato sleva se uplatní pouze při zakliknutí políčka Yes, I subscribe

Pravidelní zákazníci mají zdvojnásobenou slevu podle počtu položek – LOYALTY sleva

Pokud má e-shop nějakou aktuální akci, tak se sleva také aplikuje.


Pokud o sebe člověk chce začít pečovat, tak moc doporučuju zaměřit pozornost na stav střevní mikroflóry v těle. Ve střevech totiž probíhá veškeré vstřebávání živin jak ze stravy, tak z výživových doplňků, tudíž to má velký smysl. Zároveň osídlení našich střev ovlivňuje i naše emoce, protože se v nich tvoří velká část hormonů a tělo mysl duch je dokonalý kruh. Já maximálně doporučuji i Trebiotika, což jsou perličky pro podporu rozmanitosti střevního mikrobiomu a neznám komplexnější produkt, který v jedné dávce obsahuje zároveň PREbiotika, PRObiotika a POSTbiotika.

Shrnutí o společnosti

Společnost je na trhu už více než 30 let a dodává na trh čisté produkty bez zbytečné chemie a bez testů na zvířatech.

  • Bez kontroverzních chemikálií
  • NETESTUJÍ NA ZVÍŘATECH
  • BPA free, GMO free, bez parabenů, PEGů atd.
  • RECYKLOVATELNÉ OBALY
  • CERTIFIKOVANÁ ČISTOTA A KVALITA – PROCES 10 KVALITY
  • Preference obnovitelných zdrojů energie – výrobní závod ze 100% poháněný větrnou energií

Pro pomoc s objednávkou, radu nebo tip mi neváhejte napsat na messenger a veškeré podrobné videonávody k uplatnění slev a výhod najdete i ve skupině Kolagenový Matrix na FB, kam Vás ráda přidám, pokud máte zájem.


Kolagenový Matrix

Kolagenový Matrix je skupina na FB. Je to skvělá skupina, která slouží jako inspirace pro všechny, kdo se rozhodli, že se chtějí ve svém těle cítit skvěle a hledají cesty, jak si dopřát kvalitní a zároveň čisté doplňky. Je plná rad, tipů a zpětných vazeb a sdílení od spousty dalších uživatelů a pokud zvažujete nákup něčeho z nabídky tohoto e-shopu, určitě doporučuju se do skupiny přidat a projít si zpětné vazby dalších uživatelů. Zároveň tam jsou tipy, jak využít různé možnosti slev a zvýhodněných nákupů, aktuality k akcím a pomoc v případě, že máte s nákupem potíže. Vstup je zdarma a aktuálně tam svoje poznatky sdílí už přes 7 tisíc členů.

Klikni a napiš mi na messenger.


Share

Mohlo by se vám také líbit: