Cítíte se často na NIC , i když se vědomě snažíte myslet pozitivně?

A víte, že 90% hormonů štěstí se tvoří ve střevech?

Střevo je totiž náš druhý mozek a střevní mikrobiom ovlivňuje nejen náš fyzický stav, ale i psychiku, pocity a emoce.

Nedávno jsem slyšela rozhovor o tom, jak se paní vyléčila z depresí díky transplantaci střevní mikroflóry a postupně mi to začalo všechno dávat smysl. Začala jsem si o tomto tématu zjišťovat více, hledala v chytrých knihách a poslouchala přednášky lékařů

Střevo – náš 2. mozek

a mikrobiologů. Nerovnováha bakteriální střevní mikroflóry může mít za následek i to, že ačkoliv jíme kvalitní stravu, vitamíny a doplňky, tak ten účinek tolik nepociťujeme, protože se nám ze střeva nevstřebají do krevního řečiště.

Snižující se rozmanitost lidského mikrobiomu vede k tomu, že se zvyšuje náchylnost k chronickým onemocněním od alergií a astmatu až k diabetu a obezitě. Střeva jsou hlavním orgánem imunitního systému, zajišťují absorpci vitamínů, minerálů a živin, brání prosakování toxinů do krve a produkují hormony a zajišťují hormonální balanc. Zdravá střevní mikroflóra se nám odvděčí:

Faktem je, že stovky bilionů mikrobiálních „vetřelců“ ve střevech, jsou pro naše přežití naprosto nezbytné, máme jich v těle mnohonásobně více, než našich buněk. Vědci studující lidský mikrobiom zjistili, že si lidé se svými střevními mikrobi vytvářejí vazbu umožňující život a lidské geny ovlivňují genetiku mikrobiomu a že geny mikrobiomu regulují geny v našich buňkách (Bruce Lipton, Biologie víry, str.45).


Tohle jsem řešila i já a konkrétně mě roky trápilo HORMONÁLNÍ AKNÉ a potíže s mandlemi.

Když jsem se pustila do hledání vhodného pomocníka pro očistu střev a harmonizaci bakteriální mikroflóry, narazila jsem na komplex zvaný TREBIOTIKA. Obvykle se všude nabízela pouze probiotika, takže mě to velmi zaujalo, protože Trebiotika jsou takovým matrixem, který obsahuje jak probiotika, tak ale zároveň i prebiotika a postbiotika, takže jsem se rozhodla je vyzkoušet a po dobrání celé kúry jsem z jejich účinků naprosto nadšená!

Nejen, že se mi o 90% zlepšila pleť, co se týká těch zánětlivých ložisek v podkoží v oblasti čelistí, tváří, čela, ale i dekoltu a ramen, ale moc mě bavilo i jejich užívání, protože jsou v podobě křupavých mikroperliček, které si můžu nasypat na oblíbenou granolu nebo do smoothie a nemusím polykat žádné pilulky 🙏 Vše jsem podpořila počáteční očistou celého trávicího traktu zeleným nápojem Activate a během užívání Trebiotik jsem pleť zevnitř vyživovala i čistým kolagenovým doplňkem Biocell HA Matrix Skin z bio zdroje.


Na internetu je k dohledání mnoho kvalitních informací týkajících se střevního mikrobiomu a jeho vlivu na naše zdraví. Mezi moje oblíbené přednášky patří například následující, ale samozřejmě koho téma zajímá, najde mnohem podrobnější data a výzkumy ať už z přednášek, tak i v knihách. Co se týká knižních informací, moc doporučuji knihy od Bruce Liptona, což je světově uznávaný evoluční biolog a jeho knihy témata obecně zdraví a nedeterminace našeho zdraví geny, popularizují a srozumitelně přibližují širokému publiku čtenářů.

Share

Mohlo by se vám také líbit: