Jemná, vláčná a ideální svačinka i na výlety. Bábovky obecně peču moc ráda, celkově u nás doma patří k nejoblíbenějším dobrotám k odpolední pohádce a kávě nebo čaji.
Suroviny
TĚSTO:
- 350 g polohrubé mouky
- 1 lžíce prášku do pečiva (já používám s vinným kamenem)
- 200 g cukru krupice
- 3 vejce
- 250 ml smetany ke šlehání
- 2 lžíce kakaa
Postup
- Smíchat mouku s práškem do pečiva.
- Rozdělit žloutky a bílky. Žloutky ušlehat se 2/3 cukru do pěny.
- Bílky začít šlehat a jakmile zbělají, přidat zbylou 1/3 cukru a došlehat do pevného sněhu.
- Do žloutkové pěny zašlehat smetanu a pak mouku smíchanou s práškem do pečiva.
- Zlehka vmíchat tuhý sníh z bílků.
- Část těsta oddělit a vmíchat kakao. Pokud je těsto moc husté, naředit troškou smetany, aby šlo spojit.
- Formu vymazat máslem a vysypat polohrubou moukou a střídavě navrstvit světlé a tmavé těsto a špejlí pak dokola promíchat.
- PÉCT na 180° cca 50 minut.
Dobrou chuť
Inspirace od Karolíny domácí kuchařky