Jemná, vláčná a ideální svačinka i na výlety. Bábovky obecně peču moc ráda, celkově u nás doma patří k nejoblíbenějším dobrotám k odpolední pohádce a kávě nebo čaji.

Suroviny

TĚSTO:

  • 350 g polohrubé mouky
  • 1 lžíce prášku do pečiva (já používám s vinným kamenem)
  • 200 g cukru krupice
  • 3 vejce
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 2 lžíce kakaa

Postup

  1. Smíchat mouku s práškem do pečiva.
  2. Rozdělit žloutky a bílky. Žloutky ušlehat se 2/3 cukru do pěny.
  3. Bílky začít šlehat a jakmile zbělají, přidat zbylou 1/3 cukru a došlehat do pevného sněhu.
  4. Do žloutkové pěny zašlehat smetanu a pak mouku smíchanou s práškem do pečiva.
  5. Zlehka vmíchat tuhý sníh z bílků.
  6. Část těsta oddělit a vmíchat kakao. Pokud je těsto moc husté, naředit troškou smetany, aby šlo spojit.
  7. Formu vymazat máslem a vysypat polohrubou moukou a střídavě navrstvit světlé a tmavé těsto a špejlí pak dokola promíchat.
  8. PÉCT na 180° cca 50 minut.

Dobrou chuť

Inspirace od Karolíny domácí kuchařky

Share