Tohle cukroví je malinko pracnější, ale rodina to miluje, takže jednou za rok pařížské rohlíčky na Vánoce udělám. Ocení ho i ti, kteří se vyhýbají lepku, protože rohlíčky jsou čistě z ořechů a cukroví tedy bezlepkové.
Suroviny
TĚSTO:
- 180 g mletých vlašských ořechů
- 180 g cukr moučka
- 5 lžic mletých mandlí
- 1 vejce
KRÉM:
- 200 g změklého másla
- 3/4 plechovky Pikaa
- rozpuštěná čokoládová poleva na namáčení (já dělám z 60% čokolády s kouskem másla a troškou smetany ke šlehání)
Postup
- Suroviny na těsto smíchat a vytvořit kompaktní ne úplně pevné těsto. Nebude vypadat jako třeba těsto na linecké, bude měkčí, ale to je v pořádku. Zabalíme ho do folie a dáme vychladit do lednice.
- Z vychlazeného těsta ukrajujeme kousky, vyválíme hada a nakrájíme a vytvarujeme rohlíčky, které skládáme na plech vyložený pečícím papírem.
- Dáme PÉCT cca 10 min. na 180°.
- Na krém si vyšleháme změklé máslo a do něj přidáme Pikao a zašleháme. Krémem naplníme zdobící sáček a dáme tak na 20 minut do lednice.
- Krémem nazdobíme vychladlé rohlíčky. Je třeba vychytat správnou teplotu, když je krém hodně studený, je tuhý, když zteplá, teče.
- Plech s nazdobenými rohlíčky dáme do lednice pořádně vychladit a teprve pak namáčíme do čokoládové polevy.
Dobrou chuť