Tyto muffinky jsou podobné těm klasickým banánovým, ale krásně v nich vyniká i chuť burákového másla. Jsou vláčné i nadýchané. Ideální snídaně nebo svačinka. A pokud použijete rostlinné mléko jako já, tak i přirozeně bezlaktózová pochoutka.

Suroviny

TĚSTO:

  • 150 g polohrubé mouky
  • 1 lžička kypřícího prášku
  • 1/4 lžičky jedlé sody
  • špetka soli
  • 1 lžička skořice
  • 70 g hnědého cukru
  • 2 větší banány
  • lžička vanilkového extraktu
  • 110 g burákového másla
  • 80 ml mléka (já použila mandlové)
  • 70 ml oleje
  • 1 malé vajíčko
  • množství těsta vyjde zhruba na 12 muffinů

Postup

  1. Smíchat v misce mouku, kypřící prášek, jedlou sodu, sůl a skořici a dát stranou.
  2. V sekáčku rozmixovat banány na pyré, přidat burákové máslo a promixovat.
  3. V jiné míse metlou zašlehat vajíčko do cukru, přidat pyré z banánu a burákového másla.
  4. Jakmile je vmícháno, tak také vanilku, olej a mléko.
  5. Poté postupně do této směsi metlou vmíchat předem smíchané sypké suroviny a spojit v hladké těsto.
  6. Naplnit formičky na muffiny.
  7. PÉCT na 200° cca 10 minut, pak snížit teplotu na 180° a péct dalších 15 – 20 minut.

Dobrou chuť

Inspirace receptu z webu thecookingfoodie.com

Share