Tyto muffinky jsou podobné těm klasickým banánovým, ale krásně v nich vyniká i chuť burákového másla. Jsou vláčné i nadýchané. Ideální snídaně nebo svačinka. A pokud použijete rostlinné mléko jako já, tak i přirozeně bezlaktózová pochoutka.
Suroviny
TĚSTO:
- 150 g polohrubé mouky
- 1 lžička kypřícího prášku
- 1/4 lžičky jedlé sody
- špetka soli
- 1 lžička skořice
- 70 g hnědého cukru
- 2 větší banány
- lžička vanilkového extraktu
- 110 g burákového másla
- 80 ml mléka (já použila mandlové)
- 70 ml oleje
- 1 malé vajíčko
- množství těsta vyjde zhruba na 12 muffinů
Postup
- Smíchat v misce mouku, kypřící prášek, jedlou sodu, sůl a skořici a dát stranou.
- V sekáčku rozmixovat banány na pyré, přidat burákové máslo a promixovat.
- V jiné míse metlou zašlehat vajíčko do cukru, přidat pyré z banánu a burákového másla.
- Jakmile je vmícháno, tak také vanilku, olej a mléko.
- Poté postupně do této směsi metlou vmíchat předem smíchané sypké suroviny a spojit v hladké těsto.
- Naplnit formičky na muffiny.
- PÉCT na 200° cca 10 minut, pak snížit teplotu na 180° a péct dalších 15 – 20 minut.
Dobrou chuť
Inspirace receptu z webu thecookingfoodie.com