Klasika všech klasik na vánoční stůl. Nejlepší s nějakou nakyslou marmeládou.

Suroviny

TĚSTO:

  • 360 g hladké mouky
  • 250 g másla
  • 110 g cukru moučka
  • 2 žloutky
  • 2 vanilkové cukry
  • lžička citronové kůry
  • špetka kypřícího prášku

Postup

  1. Smíchat v misce mouku, cukry, špetku kypřicího prášku, citronovou kůru.
  2. Nakrájet povolené máslo a rozemnout do hrubé drobenky, pak přidat žloutky a zpracovat do hladké koule. Kdo má robota, nechte tuto práci na něm.
  3. Těsto nechte odpočnout v lednici a vykrajovat, až bude ztuhlé.
  4. Na silikonovém válu nebo pomoučené ploše vyválíme na placku a vykrajujeme.
  5. Plech dáme do plně rozpálené trouby.
  6. PÉCT na 190° cca 9 minut.
  7. Po upečení nechat zchládnout na plechu, horké jsou křehké.

Dobrou chuť

Share