Klasika všech klasik na vánoční stůl. Nejlepší s nějakou nakyslou marmeládou.
Suroviny
TĚSTO:
- 360 g hladké mouky
- 250 g másla
- 110 g cukru moučka
- 2 žloutky
- 2 vanilkové cukry
- lžička citronové kůry
- špetka kypřícího prášku
Postup
- Smíchat v misce mouku, cukry, špetku kypřicího prášku, citronovou kůru.
- Nakrájet povolené máslo a rozemnout do hrubé drobenky, pak přidat žloutky a zpracovat do hladké koule. Kdo má robota, nechte tuto práci na něm.
- Těsto nechte odpočnout v lednici a vykrajovat, až bude ztuhlé.
- Na silikonovém válu nebo pomoučené ploše vyválíme na placku a vykrajujeme.
- Plech dáme do plně rozpálené trouby.
- PÉCT na 190° cca 9 minut.
- Po upečení nechat zchládnout na plechu, horké jsou křehké.
Dobrou chuť