Tahle bublanina prostě neodmyslitelně patří k létu. Nejlepší je s čerstvě natrhanými třešněmi, ale dá se použít i jiné ovoce. Recept je na hrnky o objemu 200 ml.
Suroviny
TĚSTO:
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva (já používám s vinným kamenem)
- 2 lžíce vanilkového pudinkového prášku
- 1/2 hrknu oleje
- 1 hrnek mléka
- 1 hrnek cukru
- 1 vanilkový cukr
- 3 vejce
- třešně nebo jiné ovoce
- plech 35x25cm nebo podobný
Postup
- Smíchat sypké suroviny – mouku, prášek do pečiva a pudinkový prášek, vanilkový cukr.
- Žloutky ušlehat s cukrem.
- Postupně přilít olej a mléko.
- Vmíchat smíchané sypké suroviny.
- Zlehka vmíchat tuhý sníh z bílků.
- Plech cca 35×25 cm nebo podobný.
- Těsto vylít na plech vyložený pečícím papírem nebo vymazaný a vysypaný moukou a posypat ovocem.
- PÉCT na 180° cca 20 – 25 minut.
Dobrou chuť