Tahle bublanina prostě neodmyslitelně patří k létu. Nejlepší je s čerstvě natrhanými třešněmi, ale dá se použít i jiné ovoce. Recept je na hrnky o objemu 200 ml.

Suroviny

TĚSTO:

  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva (já používám s vinným kamenem)
  • 2 lžíce vanilkového pudinkového prášku
  • 1/2 hrknu oleje
  • 1 hrnek mléka
  • 1 hrnek cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 3 vejce
  • třešně nebo jiné ovoce
  • plech 35x25cm nebo podobný

Postup

  1. Smíchat sypké suroviny – mouku, prášek do pečiva a pudinkový prášek, vanilkový cukr.
  2. Žloutky ušlehat s cukrem.
  3. Postupně přilít olej a mléko.
  4. Vmíchat smíchané sypké suroviny.
  5. Zlehka vmíchat tuhý sníh z bílků.
  6. Plech cca 35×25 cm nebo podobný.
  7. Těsto vylít na plech vyložený pečícím papírem nebo vymazaný a vysypaný moukou a posypat ovocem.
  8. PÉCT na 180° cca 20 – 25 minut.

Dobrou chuť

Share