Další skvělá inspirace pro milovníky cheesecaků a Kinder čokolády! Věřím, že si Vy a hlavně děti, kterým tento cheesecake připravíte, pochutnáte.

Suroviny

KORPUS:

  • 200 g máslových sušenek
  • 2 rozmixované tyčinky Kinder Bueno
  • 100g másla
  • forma o průměru 26 cm

POLEVA:

  • 100g mléčné čokolády
  • 4 malé kinder čokoládky
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • 2 tyčinky a 1 Bueno na ozdobu

NÁPLŇ:

  • 1 salko
  • 1 cream cheese
  • 1 mascarpone
  • 250 g zakysané smetany
  • 1 lžíce vanilkového pudink.prášku
  • 2 středně velká vejce

Postup

  1. Sušenky rozmixovat v sekáčku, přidat 2 tyčinky Kinder Bueno a rozmixovat a pak přidat rozpuštěné máslo a smíchat do kompaktní hmoty a tu napěchovat dlaní na dno formy. Než připravíme náplň, tak si formu s korpusem vložíme do lednice.
  2. Suroviny na krém dáme do mísy a spojíme metlou do hladkého krému. Vejce přidáváme až na konec a vmícháme ručně.
  3. Krém nalijeme na korpus a dáme péct.
  4. PÉCT na 160° cca 35 – 40 minut. Každá trouba peče jinak, tak se to musí pohlídat. Střed nesmí být tekutý ani úplně tuhý, ale nějak jako rosol.
  5. Po upečení nechat cheesecake v troubě, tu jen vypnout a dvířka lehce pootevřít a cheesecake v ní nechat pomalu chladnout. Jakmile je zchládnutý, tak přendat do lednice a vychladit několik hodin, ideálně přes noc.
  6. Na vychlazený cheesecake pak můžeme dát polevu. Na polevu dáme do vodní lázně rozehřát smetanu s čokoládou a čokoládovými tyčinkami a rozmícháme do hladka. Polevou ho potřeme až po vychladnutí a krájíme až po dalším vychlazení, kdy je poleva už ztuhlá.
  7. Na závěr ozdobíme kousky tyčinek a sušenek.

Dobrou chuť

Share