Tenhle koláč není moc sladký a je extrémně jednoduchý na přípravu, u nás ho dělala téměř sama devítiletá dcera. Druhý den, jak se uleží je ještě lepší než hned po upečení.

Suroviny

TĚSTO:

  • 200 g hladké mouky
  • 2 lžíce kakaa
  • 2 lžíce cukru krupice
  • 120 g másla (lehce povolené, ne úplně změklé)
  • koláčová forma s průměrem cca 22 cm

KRÉM:

  • 1 tučný tvaroh v kostce
  • 1 zakysaná smetana 16%
  • 1 vanilkový cukr
  • 50 g cukru moučka nebo jiného sladidla dle chuti
  • 2 menší vejce nebo 1 velké

Postup

  1. Ze surovin na těsto vypracovat drobenku, buď prstama nebo v robotu.
  2. 2/3 napěchovat dlaní na dno formy.
  3. Připravit si krém utřením tvarohu, zakysané smetany, cukrů a žloutků. Já toto dělám tyčovým mixérem. A z bílku ušlehat sníh a vmíchat do krému.
  4. Natřít krém na upěchované těsto a posypat zbylou drobenkou
  5. PÉCT na 175° 45 minut.
  6. Koláč není moc sladký, tak před podáváním si můžete dovolit i více pocukrovat.

Dobrou chuť

Inspirace receptu od Míši Landové z webu vikendovepeceni.cz

Share