Tenhle koláč není moc sladký a je extrémně jednoduchý na přípravu, u nás ho dělala téměř sama devítiletá dcera. Druhý den, jak se uleží je ještě lepší než hned po upečení.
Suroviny
TĚSTO:
- 200 g hladké mouky
- 2 lžíce kakaa
- 2 lžíce cukru krupice
- 120 g másla (lehce povolené, ne úplně změklé)
- koláčová forma s průměrem cca 22 cm
KRÉM:
- 1 tučný tvaroh v kostce
- 1 zakysaná smetana 16%
- 1 vanilkový cukr
- 50 g cukru moučka nebo jiného sladidla dle chuti
- 2 menší vejce nebo 1 velké
Postup
- Ze surovin na těsto vypracovat drobenku, buď prstama nebo v robotu.
- 2/3 napěchovat dlaní na dno formy.
- Připravit si krém utřením tvarohu, zakysané smetany, cukrů a žloutků. Já toto dělám tyčovým mixérem. A z bílku ušlehat sníh a vmíchat do krému.
- Natřít krém na upěchované těsto a posypat zbylou drobenkou
- PÉCT na 175° 45 minut.
- Koláč není moc sladký, tak před podáváním si můžete dovolit i více pocukrovat.
Dobrou chuť
Inspirace receptu od Míši Landové z webu vikendovepeceni.cz