Další jednoduchý recept na klasickou českou buchtu. Lze péct jako koláč nebo na plechu jako řezy. Tvaroh a povidla jsou oblíbenou kombinací u většiny lidí a tuhle buchtu zvládnou upéct i začátečníci.
Suroviny
TĚSTO:
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 kypřící prášek (já používám s vinným kamenem)
- 3/4 hrnku krupicového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 2 vejce
- 1/2 hrnku oleje
- 3/4 hrnku mléka
- plech cca 35x25cm nebo koláčová forma 28cm
NÁPLŇ:
- 2 vaničky tučného tvarohu
- cukr moučka dle chuti
- 1 vanilkový pudink
- šťáva z půlky citronu
- 2 vejce
- trochu mléka, pokud je třeba zředit
- povidla
Postup
- V jedné míse smíchat mouku a prášek do pečiva.
- Ve druhé míse vyšlehat vejce s oběma cukry.
- Postupně přilít olej a mléko.
- Vmíchat smíchané sypké suroviny a těsto vylít do formy.
- Smíchat všechny suroviny na náplň kromě povidel a metlou vyšlehat do hladkého krému.
- Nalít krém do formy na těsto a špejlí lehce promíchat.
- Povidla si na plotně trošku rozehřát a pro vůni kdo chce přidá lžíci rumu.
- Lžící pak dělat na krém malé hromádky povidel.
- PÉCT na 175° cca 30 minut.
- Krájet až po vychladnutí.
Dobrou chuť