Další jednoduchý recept na klasickou českou buchtu. Lze péct jako koláč nebo na plechu jako řezy. Tvaroh a povidla jsou oblíbenou kombinací u většiny lidí a tuhle buchtu zvládnou upéct i začátečníci.

Suroviny

TĚSTO:

  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 kypřící prášek (já používám s vinným kamenem)
  • 3/4 hrnku krupicového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 vejce
  • 1/2 hrnku oleje
  • 3/4 hrnku mléka
  • plech cca 35x25cm nebo koláčová forma 28cm

NÁPLŇ:

  • 2 vaničky tučného tvarohu
  • cukr moučka dle chuti
  • 1 vanilkový pudink
  • šťáva z půlky citronu
  • 2 vejce
  • trochu mléka, pokud je třeba zředit
  • povidla

Postup

  1. V jedné míse smíchat mouku a prášek do pečiva.
  2. Ve druhé míse vyšlehat vejce s oběma cukry.
  3. Postupně přilít olej a mléko.
  4. Vmíchat smíchané sypké suroviny a těsto vylít do formy.
  5. Smíchat všechny suroviny na náplň kromě povidel a metlou vyšlehat do hladkého krému.
  6. Nalít krém do formy na těsto a špejlí lehce promíchat.
  7. Povidla si na plotně trošku rozehřát a pro vůni kdo chce přidá lžíci rumu.
  8. Lžící pak dělat na krém malé hromádky povidel.
  9. PÉCT na 175° cca 30 minut.
  10. Krájet až po vychladnutí.

Dobrou chuť

Share