Další skvělá inspirace pro milovníky cheesecaků a Kinder čokolády! Věřím, že si Vy a hlavně děti, kterým tento cheesecake připravíte, pochutnáte.
Suroviny
KORPUS:
- 200 g máslových sušenek
- 2 rozmixované tyčinky Kinder Bueno
- 100g másla
- forma o průměru 26 cm
POLEVA:
- 100g mléčné čokolády
- 4 malé kinder čokoládky
- 100 ml smetany ke šlehání
- 2 tyčinky a 1 Bueno na ozdobu
NÁPLŇ:
- 1 salko
- 1 cream cheese
- 1 mascarpone
- 250 g zakysané smetany
- 1 lžíce vanilkového pudink.prášku
- 2 středně velká vejce
Postup
- Sušenky rozmixovat v sekáčku, přidat 2 tyčinky Kinder Bueno a rozmixovat a pak přidat rozpuštěné máslo a smíchat do kompaktní hmoty a tu napěchovat dlaní na dno formy. Než připravíme náplň, tak si formu s korpusem vložíme do lednice.
- Suroviny na krém dáme do mísy a spojíme metlou do hladkého krému. Vejce přidáváme až na konec a vmícháme ručně.
- Krém nalijeme na korpus a dáme péct.
- PÉCT na 160° cca 35 – 40 minut. Každá trouba peče jinak, tak se to musí pohlídat. Střed nesmí být tekutý ani úplně tuhý, ale nějak jako rosol.
- Po upečení nechat cheesecake v troubě, tu jen vypnout a dvířka lehce pootevřít a cheesecake v ní nechat pomalu chladnout. Jakmile je zchládnutý, tak přendat do lednice a vychladit několik hodin, ideálně přes noc.
- Na vychlazený cheesecake pak můžeme dát polevu. Na polevu dáme do vodní lázně rozehřát smetanu s čokoládou a čokoládovými tyčinkami a rozmícháme do hladka. Polevou ho potřeme až po vychladnutí a krájíme až po dalším vychlazení, kdy je poleva už ztuhlá.
- Na závěr ozdobíme kousky tyčinek a sušenek.
Dobrou chuť