Další skvělá inspirace pro milovníky cheesecaků. S tyčinkami 3bit to má zase jiný šmrnc a chutná báječně!

Suroviny

KORPUS:

  • 200 g máslových sušenek
  • 100g másla
  • forma o průměru 26 cm

POLEVA:

  • 200g mléčné čokolády
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • 2 tyčinky 3bit na ozdobu

NÁPLŇ:

  • 1 salko
  • 1 cream cheese
  • 1 mascarpone
  • 400 g zakysané smetany
  • 1 lžíce vanilkového pudink.prášku
  • 2 středně velká vejce
  • 2 tyčinky 3bit

Postup

  1. Sušenky rozmixovat v sekáčku, přidat rozpuštěné máslo a smíchat do kompaktní hmoty a tu napěchovat dlaní na dno formy. Než připravíme náplň, tak si formu s korpusem vložíme do lednice.
  2. Tyčinky rozdrtíme v sekáčku na drobno a dáme stranou.
  3. Suroviny na krém dáme do mísy a spojíme metlou do hladkého krému. Trochu krému nalijeme k rozdrceným tyčinkám a tuto směs nalejeme na sušenkový základ.
  4. Na to dolijeme zbytek krému a dáme péct do předem rozpálené trouby.
  5. PÉCT na 160° cca 35 – 40 minut. Každá trouba peče jinak, tak se to musí pohlídat. Střed nesmí být tekutý ani úplně tuhý, ale nějak jako rosol.
  6. Po upečení nechat cheesecake v troubě, tu jen vypnout a dvířka lehce pootevřít a cheesecake v ní nechat pomalu chladnout. Jakmile je zchládnutý, tak přendat do lednice a vychladit několik hodin, ideálně přes noc.
  7. Na vychlazený cheesecake pak můžeme dát polevu. Na polevu dáme do vodní lázně rozehřát smetanu s čokoládou a rozmícháme do hladka. Polevou ho potřeme až po vychladnutí a krájíme až po vychlazení v lednici aspoň pár hodin.
  8. Na závěr ozdobíme kousky sušenek.

Dobrou chuť

Share