Další skvělá inspirace pro milovníky cheesecaků. S tyčinkami 3bit to má zase jiný šmrnc a chutná báječně!
Suroviny
KORPUS:
- 200 g máslových sušenek
- 100g másla
- forma o průměru 26 cm
POLEVA:
- 150g mléčné čokolády
- 100 ml smetany ke šlehání
- 2 tyčinky 3bit na ozdobu
NÁPLŇ:
- 1 salko
- 1 cream cheese
- 1 mascarpone
- 400 g zakysané smetany
- 1 lžíce vanilkového pudink.prášku
- 2 středně velká vejce
- 2 tyčinky 3bit
Postup
- Sušenky rozmixovat v sekáčku, přidat rozpuštěné máslo a smíchat do kompaktní hmoty a tu napěchovat dlaní na dno formy. Než připravíme náplň, tak si formu s korpusem vložíme do lednice.
- Tyčinky rozdrtíme v sekáčku na drobno a dáme stranou.
- Suroviny na krém dáme do mísy a spojíme metlou do hladkého krému. Trochu krému nalijeme k rozdrceným tyčinkám a tuto směs nalejeme na sušenkový základ.
- Na to dolijeme zbytek krému a dáme péct do předem rozpálené trouby.
- PÉCT na 160° cca 35 – 40 minut. Každá trouba peče jinak, tak se to musí pohlídat. Střed nesmí být tekutý ani úplně tuhý, ale nějak jako rosol.
- Po upečení nechat cheesecake v troubě, tu jen vypnout a dvířka lehce pootevřít a cheesecake v ní nechat pomalu chladnout. Jakmile je zchládnutý, tak přendat do lednice a vychladit několik hodin, ideálně přes noc.
- Na vychlazený cheesecake pak můžeme dát polevu. Na polevu dáme do vodní lázně rozehřát smetanu s čokoládou a rozmícháme do hladka. Polevou ho potřeme až po vychladnutí a krájíme až po vychlazení v lednici aspoň pár hodin.
- Na závěr ozdobíme kousky sušenek.
Dobrou chuť