Dej a bude ti dáno

Malý příběh o velké myšlence

Bob Burg a John David Mann

Tato malá tenká knížečka v sobě skrývá velmi inspirující příběh o mladém obchodníkovi Joeovi a jeho cestě za poznáním tzv. pěti zákonů závratného úspěchu.

Na své cestě potkává několik úspěšných lidí, kteří se s ním dělí o své tajemství a Joe postupně získává úplně nový pohled nejen na obchod, ale i na život. Tenhle inspirativní příběh vás zahřeje u srdce, je napsaný velmi srozumitelně, čte se s lehkostí a je to ideální kniha pro večerní čtení.

Zároveň vás příběh donutí k zamyšlení nad podstatou dávání, kdy podstatou rčení není dát a očekávat, že se mi to nějak vrátí.. to by bylo účelové a takto to nefunguje. Skrývá se za tím hlubší poselství. To že když dáváme upřímně a od srdce, tak programujeme svoji vlastní mysl na vlastní hojnost.. že máme z čeho dávat. A pokud vysíláme do světa energii hojnosti, tak se nám hojnost i vrací a to v různých podobách. Pokud si ale myslíme, že nemáme z čeho dávat, podvědomě se nastavujeme na přesvědčení nedostatku a tato energie se nám pak i v životě opět v různých formách manifestuje.

A nejde jen o dávání peněz.. dáváním je myšleno cokoliv. Pokud mám v sobě dost radosti, mohu darovat úsměv. Krásně to popisuje v recenzích na knihu Jim Stowall, který říká: „Dávání není dluh, ale je to semínko, které jsme zasadili.“

Share

Mohlo by se vám také líbit: