Klasika všech klasik na vánoční stůl. My je milujeme a nikdy na Vánoce nechybí. Receptů jsem už zkoušela víc, ale vyhrává tento, který mám od své maminky.

Suroviny

TĚSTO:

  • 280 g hladké mouky
  • 220 g másla
  • 50 g mletých vlašských ořechů
  • 50 g mletých mandlí
  • 40 g cukru moučka
  • 2 žloutky
  • vanilkový cukr (1 do těsta a 1 na obalení po upečení)
  • citronová kůra

Postup

  1. Smíchat v misce mouku, oboje ořechy, cukry, špetku citronové kůry.
  2. Nakrájet povolené máslo a rozemnout do hrubé drobenky, pak přidat žloutky a zpracovat do hladké koule. Kdo má robota, nechte tuto práci na něm.
  3. Těsto nechte odpočnout v lednici a před válením rohlíčků ho nechte trochu povolit.
  4. Na silikonovém válu nebo pomoučené ploše válíme z kousků těsta hada, nakrájíme na kratší kousky a konce zatočíme.
  5. Plech s rohlíčky dáme do plně rozpálené trouby.
  6. PÉCT na 190° cca 9 minut.
  7. Po upečení nechat zchládnout na plechu, horké jsou křehké. Jakmile zchládnou, tak rohlíčky obalit ve směsi cukru moučka smíchaného s cukrem krupice a vanilkovým cukrem.

Dobrou chuť

Share