Klasika všech klasik na vánoční stůl. My je milujeme a nikdy na Vánoce nechybí. Receptů jsem už zkoušela víc, ale vyhrává tento, který mám od své maminky.
Suroviny
TĚSTO:
- 280 g hladké mouky
- 220 g másla
- 50 g mletých vlašských ořechů
- 50 g mletých mandlí
- 40 g cukru moučka
- 2 žloutky
- vanilkový cukr (1 do těsta a 1 na obalení po upečení)
- citronová kůra
Postup
- Smíchat v misce mouku, oboje ořechy, cukry, špetku citronové kůry.
- Nakrájet povolené máslo a rozemnout do hrubé drobenky, pak přidat žloutky a zpracovat do hladké koule. Kdo má robota, nechte tuto práci na něm.
- Těsto nechte odpočnout v lednici a před válením rohlíčků ho nechte trochu povolit.
- Na silikonovém válu nebo pomoučené ploše válíme z kousků těsta hada, nakrájíme na kratší kousky a konce zatočíme.
- Plech s rohlíčky dáme do plně rozpálené trouby.
- PÉCT na 190° cca 9 minut.
- Po upečení nechat zchládnout na plechu, horké jsou křehké. Jakmile zchládnou, tak rohlíčky obalit ve směsi cukru moučka smíchaného s cukrem krupice a vanilkovým cukrem.
Dobrou chuť