Jedno z nejoblíbenějších jídel mojí dcery. Recept je fakt vychytaný, buchtičky úžasně nadýchané a měkkoučké, voňavé po másle a rumu..
Suroviny
TĚSTO:
- 400 g hladké mouky
- 90 g cukru
- 170 ml mléka
- 1 vejce
- 100 g másla do těsta a pak trochu na promázání buchtiček v pekáči a na potření po upečení
- 14 g droždí
- špetka soli
- lžíce rumu
Postup
- Trochu vlažného mléka si dát do hrnečku, rozdrobit do něj droždí, přidat lžičku cukru a mouky a nechat vzejít kvásek. (cca 5 minut)
- Těsto dělám v pekárně a suroviny dávám v následujícím pořadí: zbylé mléko, rozpuštěné máslo, vejce, mouka, cukr do jednoho rohu a sůl do druhého rohu, vzešlý kvásek a program TĚSTO
- Pokud nemáte pekárnu, pak vypracujte ze všech surovin hladké těsto v míse vařečkou a nechte kynout 1 hodinu na teplém místě pod utěrkou.
- Po vykynutí ukrajovat kusy těsta a vyválet hady a nakrájet na špalíčky. Ty dávat do pekáče s rozpuštěným máslem a každý kousek ze všech stran omastit a skládat k sobě.
- PÉCT na 170° cca 30 minut.
- Upečené horké buchtičky potřít rozpuštěným máslem se lžící rumu.
Dobrou chuť