Jedno z nejoblíbenějších jídel mojí dcery. Recept je fakt vychytaný, buchtičky úžasně nadýchané a měkkoučké, voňavé po másle a rumu..

Suroviny

TĚSTO:

  • 400 g hladké mouky
  • 90 g cukru
  • 170 ml mléka
  • 1 vejce
  • 100 g másla do těsta a pak trochu na promázání buchtiček v pekáči a na potření po upečení
  • 14 g droždí
  • špetka soli
  • lžíce rumu

Postup

  1. Trochu vlažného mléka si dát do hrnečku, rozdrobit do něj droždí, přidat lžičku cukru a mouky a nechat vzejít kvásek. (cca 5 minut)
  2. Těsto dělám v pekárně a suroviny dávám v následujícím pořadí: zbylé mléko, rozpuštěné máslo, vejce, mouka, cukr do jednoho rohu a sůl do druhého rohu, vzešlý kvásek a program TĚSTO
  3. Pokud nemáte pekárnu, pak vypracujte ze všech surovin hladké těsto v míse vařečkou a nechte kynout 1 hodinu na teplém místě pod utěrkou.
  4. Po vykynutí ukrajovat kusy těsta a vyválet hady a nakrájet na špalíčky. Ty dávat do pekáče s rozpuštěným máslem a každý kousek ze všech stran omastit a skládat k sobě.
  5. PÉCT na 170° cca 30 minut.
  6. Upečené horké buchtičky potřít rozpuštěným máslem se lžící rumu.

Dobrou chuť

Share