Výborná tvarohová bábovka s lehkou chutí citrónu, není vůbec drobivá, ale krásně vláčná a zároveň se nezdrcne, ale zůstane nadýchaná. Citrónovou kůru používám nejradši Finesse od Dr.Otkera, je hodně najemno a krásně voní. Kdo chce, může místo citrónu použít kakao a část těsta obarvit kakaem a vytvořit si mramorování.
Suroviny
TĚSTO:
- 250 g polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva (já používám s vinným kamenem)
- 70 g másla
- 170 g cukru krupice
- 1 vanilkový cukr
- 4 vejce
- 250 g tučného tvarohu ve vaničce
- 90 ml oleje
- citronová kůra a lžíce šťávy z citrónu
Postup
- Smíchat mouku s práškem do pečiva, citrónovou kůrou a vanilkovým cukrem.
- Rozdělit žloutky a bílky.
- Bílky začít šlehat a jakmile zbělají, přidat 1/3 cukru a došlehat do pevného sněhu.
- Změklé máslo vyšlehat s cukrem do pěny, přidat postupně žloutky, tvaroh, olej, citrón.
- Vmíchat smíchané sypké suroviny.
- Zlehka vmíchat tuhý sníh z bílků.
- Nalít do formy a PÉCT na 180° cca 45 minut.
Dobrou chuť
