Výborná tvarohová bábovka s lehkou chutí citrónu, není vůbec drobivá, ale krásně vláčná a zároveň se nezdrcne, ale zůstane nadýchaná. Citrónovou kůru používám nejradši Finesse od Dr.Otkera, je hodně najemno a krásně voní. Kdo chce, může místo citrónu použít kakao a část těsta obarvit kakaem a vytvořit si mramorování.

Suroviny

TĚSTO:

  • 250 g polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva (já používám s vinným kamenem)
  • 70 g másla
  • 170 g cukru krupice
  • 1 vanilkový cukr
  • 4 vejce
  • 250 g tučného tvarohu ve vaničce
  • 90 ml oleje
  • citronová kůra a lžíce šťávy z citrónu

Postup

  1. Smíchat mouku s práškem do pečiva, citrónovou kůrou a vanilkovým cukrem.
  2. Rozdělit žloutky a bílky.
  3. Bílky začít šlehat a jakmile zbělají, přidat 1/3 cukru a došlehat do pevného sněhu.
  4. Změklé máslo vyšlehat s cukrem do pěny, přidat postupně žloutky, tvaroh, olej, citrón.
  5. Vmíchat smíchané sypké suroviny.
  6. Zlehka vmíchat tuhý sníh z bílků.
  7. Nalít do formy a PÉCT na 180° cca 45 minut.

Dobrou chuť

Share