Podzimní chuťová dokonalost a velmi jednoduchý na přípravu. To musíte vyzkoušet! Navrch koláček sypu lískovými oříšky, ale výborně bude chutnat i posypaný vlašskými ořechy nebo mandlemi.
Suroviny
TĚSTO:
- 165 g polohrubé mouky
- 1 lžička jedlé sody
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1 lžička skořice
- 100 g hnědého krupice
- 2 vejce
- 125 ml oleje
- 200 g strouhané mrkve
- koláčová forma s průměrem 26 cm
KRÉM:
- 1 cream cheese nebo mascarpone
- cukr moučka nebo jiné sladidlo dle chuti
- šťáva z půlky citronu
- kelímek smetany ke šlehání
- 1 ztužovač šlehačky
Postup
- Smícháme v míse sypké suroviny – mouku, sodu, prášek do pečiva a skořici.
- Vejce vyšleháme s cukrem a pak postupně přilijeme olej.
- Po částech k tomu vmícháme smíchané sypké suroviny.
- Nakonec vmícháme nastrouhanou mrkev.
- Dáme PÉCT do předem vyhřáté trouby na 170° cca 25 minut.
- Na krém si vyšleháme cream cheese nebo mascarpone s cukrem a citronovou šťávou a pak postupně za stálého šlehání přilíváme smetanu a šleháme do hladkého krému a průběžně pak přišleháme i ztužovač, aby byl krém pevnější.
- Krém rozetřeme na zchládnutý korpus ozdobíme sekanými praženými oříšky.
Dobrou chuť