Klasická kakaová kefírovka, která je vláčná a zároveň nadýchaná. Politá čokoládovou polevou potěší jako skvělý dezert ke kávě i čaji a u nás má velký úspěch i u dětí.

Suroviny

TĚSTO:

  • 300 g hladké mouky
  • 280 g moučkového cukru
  • 2 lžičky jedlé sody
  • 2 lžíce kakaa
  • 500 g kefíru
  • 1 vejce
  • 100 g oleje
  • plech 35x25cm nebo podobný

Postup

  1. Smíchat sypké suroviny – mouku, cukr, sodu a kakao.
  2. Zvlášť promíchat kefír s vejcem a olejem.
  3. Spojit oboje a vymíchat hladké těsto.
  4. PÉCT na 170° cca 35 minut.
  5. Podle chuti můžeme po upečení jen pocukrovat nebo potřít čokoládovou polevou (tu dělám z rozpuštěné čokolády se lžící kokosového oleje) a podle fantazie ozdobit.

Dobrou chuť

Inspirace receptu od Petry Burianové.

Share