Klasická kakaová kefírovka, která je vláčná a zároveň nadýchaná. Politá čokoládovou polevou potěší jako skvělý dezert ke kávě i čaji a u nás má velký úspěch i u dětí.
Suroviny
TĚSTO:
- 300 g hladké mouky
- 280 g moučkového cukru
- 2 lžičky jedlé sody
- 2 lžíce kakaa
- 500 g kefíru
- 1 vejce
- 100 g oleje
- plech 35x25cm nebo podobný
Postup
- Smíchat sypké suroviny – mouku, cukr, sodu a kakao.
- Zvlášť promíchat kefír s vejcem a olejem.
- Spojit oboje a vymíchat hladké těsto.
- PÉCT na 170° cca 35 minut.
- Podle chuti můžeme po upečení jen pocukrovat nebo potřít čokoládovou polevou (tu dělám z rozpuštěné čokolády se lžící kokosového oleje) a podle fantazie ozdobit.
Dobrou chuť
Inspirace receptu od Petry Burianové.