Tyto řezy se obvykle dělají s krémem z tvarohu, smetany a másla. Připomíná mi to pak trochu Míša řezy. Doma chtěli, aby v krému nebyl tolik výrazný tvaroh, takže jsem použila mascarpone a byla to velká dobrota!

Suroviny

TĚSTO:

  • 5 lžic (cca 80 g) polohrubé mouky
  • 1 lžička kypřícího prášku (já používám s vinným kamenem)
  • 2 lžíce kakaa
  • 4 lžíce krupicového cukru (může být i kokosový/březový) cca 70 g
  • 2 lžíce oleje
  • 3 větší vejce
  • plech cca 38x28cm vyložený pečícím papírem

NÁPLŇ:

  • 70 g změklého másla
  • 5 lžic cukr moučka
  • 1 vanilkový cukr
  • 250 g mascarpone
  • 3 lžíce zakysané smetany 16%
  • půl kostky tvarohu

Postup

  1. V jedné míse smíchat sypké suroviny – mouka, prášek do pečiva, kakao.
  2. Vyšlehat vejce s cukrem do pěny.
  3. Zašlehat olej.
  4. Vmíchat smíchané sypké suroviny.
  5. PÉCT na 175° 8 – 10 minut.
  6. Mezitím si můžete připravit krém tak, že se utře změklé máslo s cukrem, přidají se zbylé suroviny spojí se do hladkého krému. Já ho dělám tyčovým mixérem.
  7. Po upečení vyklopit na linku, sloupnout papír a přeříznout na polovinu. Potřít krémem, přiklopit druhou půlkou a nechat chvíli v chladu ztuhnout. Nakrájet na malé obdélníčky.

Dobrou chuť

Inspirace receptu z webu avecplaisir.cz

Share