Tyto řezy se obvykle dělají s krémem z tvarohu, smetany a másla. Připomíná mi to pak trochu Míša řezy. Doma chtěli, aby v krému nebyl tolik výrazný tvaroh, takže jsem použila mascarpone a byla to velká dobrota!
Suroviny
TĚSTO:
- 5 lžic (cca 80 g) polohrubé mouky
- 1 lžička kypřícího prášku (já používám s vinným kamenem)
- 2 lžíce kakaa
- 4 lžíce krupicového cukru (může být i kokosový/březový) cca 70 g
- 2 lžíce oleje
- 3 větší vejce
- plech cca 38x28cm vyložený pečícím papírem
NÁPLŇ:
- 70 g změklého másla
- 5 lžic cukr moučka
- 1 vanilkový cukr
- 250 g mascarpone
- 3 lžíce zakysané smetany 16%
- půl kostky tvarohu
Postup
- V jedné míse smíchat sypké suroviny – mouka, prášek do pečiva, kakao.
- Vyšlehat vejce s cukrem do pěny.
- Zašlehat olej.
- Vmíchat smíchané sypké suroviny.
- PÉCT na 175° 8 – 10 minut.
- Mezitím si můžete připravit krém tak, že se utře změklé máslo s cukrem, přidají se zbylé suroviny spojí se do hladkého krému. Já ho dělám tyčovým mixérem.
- Po upečení vyklopit na linku, sloupnout papír a přeříznout na polovinu. Potřít krémem, přiklopit druhou půlkou a nechat chvíli v chladu ztuhnout. Nakrájet na malé obdélníčky.
Dobrou chuť
Inspirace receptu z webu avecplaisir.cz