Tajemství vláčnosti tohoto perníku spočívá v tom, že se přímo do těsta přidávají povidla. Příprava je nanejvýš jednoduchá. U nás jedna z nejoblíbenějších rychlobuchet 🙂

Suroviny

TĚSTO:

  • 500 g hladké mouky
  • 2x prášek do pečiva (já používám s vinným kamenem)
  • 1 lžička citronové kůry
  • 1 velká lžíce perníkového koření
  • 3 lžíce kakaa
  • 200 ml oleje
  • 100 g cukru
  • 500 ml mléka
  • 1 vejce
  • půl skleničky povidel
  • plech 38x28cm nebo podobný (já pekla na 30×25 a perník byl hodně vysoký)

Postup

  1. V jedné míse smíchat vše sypké – mouka, prášek do pečiva, citronová kůra, perníkové koření, kakao, cukr.
  2. Ve druhé míse smíchat tekuté – mléko, olej, vejce.
  3. Do tekutých surovin postupně metlou zašlehávat sypké suroviny, robot bude určitě pomocníkem, těsto bude hutnější, ale nešlehat dlouze, jen spojit do hladké konzistence a vypnout.
  4. Vmíchat povidla – aby to šlo lépe, můžeme je nechat trošku povolit v rendlíku na mírném plameni.
  5. PÉCT na 170° 25 – 30 minut.
  6. Podle chuti můžeme po upečení jen pocukrovat nebo potřít čokoládovou polevou (tu dělám z rozpuštěné čokolády se lžící kokosového oleje) a posypat kokosem nebo ořechy či ozdobit ovocem.

Dobrou chuť

Share