Tajemství vláčnosti tohoto perníku spočívá v tom, že se přímo do těsta přidávají povidla. Příprava je nanejvýš jednoduchá. U nás jedna z nejoblíbenějších rychlobuchet 🙂
Suroviny
TĚSTO:
- 500 g hladké mouky
- 2x prášek do pečiva (já používám s vinným kamenem)
- 1 lžička citronové kůry
- 1 velká lžíce perníkového koření
- 3 lžíce kakaa
- 200 ml oleje
- 100 g cukru
- 500 ml mléka
- 1 vejce
- půl skleničky povidel
- plech 38x28cm nebo podobný (já pekla na 30×25 a perník byl hodně vysoký)
Postup
- V jedné míse smíchat vše sypké – mouka, prášek do pečiva, citronová kůra, perníkové koření, kakao, cukr.
- Ve druhé míse smíchat tekuté – mléko, olej, vejce.
- Do tekutých surovin postupně metlou zašlehávat sypké suroviny, robot bude určitě pomocníkem, těsto bude hutnější, ale nešlehat dlouze, jen spojit do hladké konzistence a vypnout.
- Vmíchat povidla – aby to šlo lépe, můžeme je nechat trošku povolit v rendlíku na mírném plameni.
- PÉCT na 170° 25 – 30 minut.
- Podle chuti můžeme po upečení jen pocukrovat nebo potřít čokoládovou polevou (tu dělám z rozpuštěné čokolády se lžící kokosového oleje) a posypat kokosem nebo ořechy či ozdobit ovocem.
Dobrou chuť