Naprostá klasika pro milovníky čokolády! Maliny dodají brownies ten správný šmrnc a jejich lehká kyselost krásně vyváží sladkost čokolády. Pro speciální příležitosti můžete každou kostičku brownies ještě ozdobit čokoládovým krémem a posypat kousky sušených malin.

Suroviny

TĚSTO:

  • 70 g cukr krupice
  • 50 g tmavého třtinového cukru
  • 80 g másla
  • 30 ml vody
  • 1 lžička rozpustné kávy
  • 150 g tmavé čokolády + 100 g čokopeciček nebo nasekané čokolády
  • 2 velká vejce
  • 100 g polohrubé mouky
  • čtvrt lžičky jedlé sody a špetka soli
  • maliny
  • množství těsta vyjde na menši formu cca 20×20 cm

Postup

  1. V rendlíku smíchat oba cukry, máslo, vodu a kávu a za stálého míchání přivést k varu.
  2. Stáhnout z plotny, přidat 150 g nalámané čokolády a míchat do rozpuštění.
  3. Vejce vyšlehat do husté pěny a po částech do pěny vmíchat čokoládovou směs.
  4. Přidat mouku smíchanou s jedlou sodou a špetkou soli.
  5. Nakonec přimíchat nasekanou čokoládu.
  6. Těsto rozetřít do formy a posypat malinami.
  7. PÉCT na 170° cca 35 minut.

Dobrou chuť

Inspirace receptu od Míši Landové z Víkendového pečení.

Share