Klasické borůvkové muffiny z těsta s podmáslím jsou krásně měkké a šťavnaté. Chuť a vůni parádně dotvoří vanilka a citrón.
Suroviny
TĚSTO:
- 300 g hladké mouky
- 150 g cukr krupice
- 1 vanilkový cukr
- 2 vejce
- 90 g rozpuštěného másla
- 240 g podmáslí
- citronová kůra a šťáva
- 2 lžičky kypřícího prášku
- hrst borůvek
- množství těsta vyjde zhruba na 12 velkých muffinů
Postup
- Smíchat v misce cukry, mouku a prášek do pečiva a citronovou kůru.
- Ve druhé míse promíchat rozpuštěné máslo, vejce, podmáslí a citronovou šťávu.
- Spojit v hladké těsto, stačí stěrkou nebo ruční metlou, nešlehejte.
- Borůvky si v misce smíchat se lžičkou hladké mouky a obalit v ní a teprve poté rychle vmíchat do těsta.
- Naplnit formičky téměř po okraj – muffiny pak budou mít pěknou čepici 🙂
- PÉCT na 190° cca 20 minut.
Dobrou chuť
Inspirace receptu od Emma Fontanella