Klasické borůvkové muffiny z těsta s podmáslím jsou krásně měkké a šťavnaté. Chuť a vůni parádně dotvoří vanilka a citrón.

Suroviny

TĚSTO:

  • 300 g hladké mouky
  • 150 g cukr krupice
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 vejce
  • 90 g rozpuštěného másla
  • 240 g podmáslí
  • citronová kůra a šťáva
  • 2 lžičky kypřícího prášku
  • hrst borůvek
  • množství těsta vyjde zhruba na 12 velkých muffinů

Postup

  1. Smíchat v misce cukry, mouku a prášek do pečiva a citronovou kůru.
  2. Ve druhé míse promíchat rozpuštěné máslo, vejce, podmáslí a citronovou šťávu.
  3. Spojit v hladké těsto, stačí stěrkou nebo ruční metlou, nešlehejte.
  4. Borůvky si v misce smíchat se lžičkou hladké mouky a obalit v ní a teprve poté rychle vmíchat do těsta.
  5. Naplnit formičky téměř po okraj – muffiny pak budou mít pěknou čepici 🙂
  6. PÉCT na 190° cca 20 minut.

Dobrou chuť

Inspirace receptu od Emma Fontanella

Share