Podzimní chuťová dokonalost a velmi jednoduchý na přípravu. To musíte vyzkoušet! Navrch koláček sypu lískovými oříšky, ale výborně bude chutnat i posypaný vlašskými ořechy nebo mandlemi.

Suroviny

TĚSTO:

  • 165 g polohrubé mouky
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 lžička skořice
  • 100 g hnědého krupice
  • 2 vejce
  • 125 ml oleje
  • 200 g strouhané mrkve
  • koláčová forma s průměrem 26 cm

KRÉM:

  • 1 cream cheese nebo mascarpone
  • cukr moučka nebo jiné sladidlo dle chuti
  • šťáva z půlky citronu
  • kelímek smetany ke šlehání
  • 1 ztužovač šlehačky

Postup

  1. Smícháme v míse sypké suroviny – mouku, sodu, prášek do pečiva a skořici.
  2. Vejce vyšleháme s cukrem a pak postupně přilijeme olej.
  3. Po částech k tomu vmícháme smíchané sypké suroviny.
  4. Nakonec vmícháme nastrouhanou mrkev.
  5. Dáme PÉCT do předem vyhřáté trouby na 170° cca 25 minut.
  6. Na krém si vyšleháme cream cheese nebo mascarpone s cukrem a citronovou šťávou a pak postupně za stálého šlehání přilíváme smetanu a šleháme do hladkého krému a průběžně pak přišleháme i ztužovač, aby byl krém pevnější.
  7. Krém rozetřeme na zchládnutý korpus ozdobíme sekanými praženými oříšky.

Dobrou chuť

Share