Naprostá klasika pro milovníky čokolády! Maliny dodají brownies ten správný šmrnc a jejich lehká kyselost krásně vyváží sladkost čokolády. Pro speciální příležitosti můžete každou kostičku brownies ještě ozdobit čokoládovým krémem a posypat kousky sušených malin.
Suroviny
TĚSTO:
- 70 g cukr krupice
- 50 g tmavého třtinového cukru
- 80 g másla
- 30 ml vody
- 1 lžička rozpustné kávy
- 150 g tmavé čokolády + 100 g čokopeciček nebo nasekané čokolády
- 2 velká vejce
- 100 g polohrubé mouky
- čtvrt lžičky jedlé sody a špetka soli
- maliny
- množství těsta vyjde na menši formu cca 20×20 cm
Postup
- V rendlíku smíchat oba cukry, máslo, vodu a kávu a za stálého míchání přivést k varu.
- Stáhnout z plotny, přidat 150 g nalámané čokolády a míchat do rozpuštění.
- Vejce vyšlehat do husté pěny a po částech do pěny vmíchat čokoládovou směs.
- Přidat mouku smíchanou s jedlou sodou a špetkou soli.
- Nakonec přimíchat nasekanou čokoládu.
- Těsto rozetřít do formy a posypat malinami.
- PÉCT na 170° cca 35 minut.
Dobrou chuť
Inspirace receptu od Míši Landové z Víkendového pečení.