Naprostá dokonalost pro všechny milovníky kokosu a krémových dezertů! Tenhle cheesecake je absolutní návyková záležitost. Kokos používám nesířený, má trošku hrubší strukturu a výraznější kokosovou vůni.
Suroviny
KORPUS:
- 200 g máslových sušenek
- 2 lžíce kakaa (kdo chce)
- 4 lžíce kokosu
- 120g másla
- forma o průměru 26 cm
POLEVA:
- 200g mléčné čokolády
- 100 ml smetany ke šlehání
- 4 kousky tyčinek Bounty na ozdobu
NÁPLŇ:
- 1 tučný tvaroh ve vaničce 250g
- 1 cream cheese 200g
- 1 zakysaná smetana 200g
- 1 tučné kokosového mléko (ne light)
- 80 g strouhaného kokosu
- 80 g cukru moučka
- 2 středně velká vejce
Postup
- Sušenky rozmixovat v sekáčku, smíchat s kakaem a kokosem, přidat rozpuštěné máslo a smíchat do kompaktní hmoty a tu napěchovat dlaní na dno formy. Než připravíme náplň, tak si formu s korpusem vložíme do lednice.
- Smíchat v míse tvaroh, cream cheese, zakysanou smetanu a kokosové mléko. Spojit metlou nebo mixérem do hladka a pak vmíchat kokos, cukr a pudinkový prášek. Nakonec metlou vmíchat 2 lehce rozšlehaná vejce a spojit v hladký krém.
- Krém nalijeme na korpus a dáme péct do předem rozpálené trouby.
- PÉCT na 160° cca 35 – 45 minut. Každá trouba peče jinak, tak se to musí pohlídat. Střed nesmí být tekutý ani úplně tuhý, ale nějak jako rosol.
- Po upečení nechat cheesecake v troubě, tu jen vypnout a dvířka lehce pootevřít a cheesecake v ní nechat pomalu chladnout. Jakmile je zchládnutý, tak přendat do lednice a vychladit několik hodin, ideálně přes noc.
- Na vychlazený cheesecake pak můžeme dát polevu. Tu připravíme ze smetany ke šlehání a čokolády, kterou do ní nalámeme a dáme na vodní lázeň rozehřát. Vymícháme hladkou polevu a přelijeme s ní koláč a na závěr ozdobíme nasekanými kousky tyčinek a kokosem.
Dobrou chuť