Perníčky, které se nemusí nechat odležet a můžete začít uzobávat hned po upečení, aniž byste si na nich vylámali zuby. Zároveň ideální těsto pro dětské vánoční tvoření, protože se s ním krásně pracuje, netrhá se a i děti si z něho umí vykrájet krásné tvary.

Suroviny

TĚSTO:

  • 500 g hladké mouky
  • 190 g cukru moučka
  • 120 g másla
  • 5 vrchovatých lžic medu
  • 2 vejce do těsta + 1 vejce na potření
  • 2 lžíce kakaa
  • 1 lžíce perníkového koření
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1/2 lžičky kypřícího prášku

Postup

  1. Smíchat v misce mouku, cukr, kakao, perníkové koření, sodu a kypřící prášek.
  2. Zvlášť v misce vidličkou sešlehat vejce a med ( pokud je med ztuhlý rozehřejte ho trochu v kastrůlku).
  3. Nakrájet do té mísy povolené máslo a rozemnout do hrubé drobenky a vlít vejce s medem a zpracovat do hladké koule. Kdo má robota, nechte tuto práci na něm.
  4. Těsto nechte odpočnout v lednici, ať se pořádně vychladí.
  5. Na silikonovém válu nebo pomoučené ploše kousky těsta rozválet a vykrájet perníčky.
  6. Plech dávat do plně rozpálené trouby.
  7. PÉCT na 190° cca 9 minut.
  8. Po upečení ihned potřít mašlovačkou nebo pírkem namočeným do rozšlehaného bílku, aby se perníčky hezky leskly.
  9. Kdo si chce perníčky ozdobit, tak na polevu ušlehat do tuha 1 bílek se 140g cukru moučka, 1 lžičkou Solamylu a pár kapkami citronové šťávy. Polevu dát do zdobících sáčků s tenkou špičkou a zdobit.

Dobrou chuť

Share