Výborná a jednoduchá buchta, která dostane úplně nový rozměr díky karamelové polevě a sekaným ořechům!

Suroviny

TĚSTO:

  • 3 hrnky polohrubé mouky
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1 lžička skořice
  • 1 hrnek cukru
  • 1 hrnek oleje
  • 4 vejce
  • 1 hrnek sekaných ořechů a hrst na posypání
  • 3-4 jablka
  • plech cca 38x28cm vyložený pečícím papírem

KARAMELOVÁ POLEVA:

  • 200 g třtinového cukru
  • 65 g másla
  • 120 ml smetany ke šlehání
  • špetka soli

Postup

  1. Nasekat a orestovat ořechy na pánvi a dát stranou.
  2. Vyšlehat vejce s cukrem a pak přidat olej.
  3. Smíchat sypké suroviny – mouku, sodu, skořici.
  4. Vše spojit v hutné těsto, pokud je moc tuhé.
  5. Vmíchat ořechy a nahrubo nastrouhaná jablka.
  6. PÉCT na 175° cca 45 minut.
  7. Mezitím si můžeme připravit karamelovou omáčku tak, že dáme do rendlíku se silným dnem cukr a necháme na středním plameni rozpustit. Pak přidáme máslo a teplou smetanu a vše důkladně promícháme a chvíli provaříme. Karamelovou omáčkou přelijeme buchtu – můžeme ji i propíchat vidličkou, aby karamel protekl do těsta. A na závěr posypeme sekanými ořechy.

Dobrou chuť

Share