Výborná a jednoduchá buchta, která dostane úplně nový rozměr díky karamelové polevě a sekaným ořechům!
Suroviny
TĚSTO:
- 3 hrnky polohrubé mouky
- 1 lžička jedlé sody
- 1 lžička skořice
- 1 hrnek cukru
- 1 hrnek oleje
- 4 vejce
- 1 hrnek sekaných ořechů a hrst na posypání
- 3-4 jablka
- plech cca 38x28cm vyložený pečícím papírem
KARAMELOVÁ POLEVA:
- 200 g třtinového cukru
- 65 g másla
- 120 ml smetany ke šlehání
- špetka soli
Postup
- Nasekat a orestovat ořechy na pánvi a dát stranou.
- Vyšlehat vejce s cukrem a pak přidat olej.
- Smíchat sypké suroviny – mouku, sodu, skořici.
- Vše spojit v hutné těsto, pokud je moc tuhé.
- Vmíchat ořechy a nahrubo nastrouhaná jablka.
- PÉCT na 175° cca 45 minut.
- Mezitím si můžeme připravit karamelovou omáčku tak, že dáme do rendlíku se silným dnem cukr a necháme na středním plameni rozpustit. Pak přidáme máslo a teplou smetanu a vše důkladně promícháme a chvíli provaříme. Karamelovou omáčkou přelijeme buchtu – můžeme ji i propíchat vidličkou, aby karamel protekl do těsta. A na závěr posypeme sekanými ořechy.
Dobrou chuť