Banány a čokoláda je nerozlučná dvojka, kterou miluje spousta lidí a co takhle vyzkoušet tuhle kombinaci i jako krémový cheesecake.
Suroviny
KORPUS:
- 150 g máslových sušenek
- 100 g Lotus sušenek
- 120 g másla
- forma o průměru 26 cm
POLEVA:
- 150g mléčné čokolády
- 100 ml smetany ke šlehání
- nadrcené plátky sušených banánů na ozdobu
NÁPLŇ:
- 1 tučný tvaroh
- 1 cream cheese
- 1 mascarpone
- 120 g cukr moučka nebo jiné sladidlo
- 100 ml smetany ke šlehání
- 3 velké zralé banány
- 1 lžíce banánového pudink.prášku
- 3 větší vejce
Postup
- Sušenky rozmixovat v sekáčku, přidat rozpuštěné máslo a smíchat do kompaktní hmoty a tu napěchovat dlaní na dno formy. Než připravíme náplň, tak si formu s korpusem vložíme do lednice.
- Banány rozmixujeme na pyré. (kdo by měl rád v cheesecake kousky banánů, může je jen rozmačkat vidličkou)
- Suroviny na krém kromě vajec dáme do mísy a spojíme metlou do hladkého krému.
- Přidáme rozmixované banány a na konec přimícháme vejce.
- PÉCT na 150° cca 35 – 40 minut. Každá trouba peče jinak, tak se to musí pohlídat. Střed nesmí být tekutý ani úplně tuhý, ale nějak jako rosol.
- Po upečení nechat cheesecake v troubě, tu jen vypnout a dvířka lehce pootevřít a cheesecake v ní nechat pomalu chladnout. Jakmile je zchládnutý, tak přendat do lednice a vychladit několik hodin, ideálně přes noc.
- Na vychlazený cheesecake pak můžeme dát polevu. Na polevu dáme do vodní lázně rozehřát smetanu s čokoládou a rozmícháme do hladka. Polevou ho potřeme až po vychladnutí a krájíme až po vychlazení v lednici aspoň pár hodin.
- Na závěr ozdobíme nadrcenými sušenými plátky banánů.
Dobrou chuť