Banány a čokoláda je nerozlučná dvojka, kterou miluje spousta lidí a co takhle vyzkoušet tuhle kombinaci i jako krémový cheesecake.

Suroviny

KORPUS:

  • 150 g máslových sušenek
  • 100 g Lotus sušenek
  • 120 g másla
  • forma o průměru 26 cm

POLEVA:

  • 150g mléčné čokolády
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • nadrcené plátky sušených banánů na ozdobu

NÁPLŇ:

  • 1 tučný tvaroh
  • 1 cream cheese
  • 1 mascarpone
  • 120 g cukr moučka nebo jiné sladidlo
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • 3 velké zralé banány
  • 1 lžíce banánového pudink.prášku
  • 3 větší vejce

Postup

  1. Sušenky rozmixovat v sekáčku, přidat rozpuštěné máslo a smíchat do kompaktní hmoty a tu napěchovat dlaní na dno formy. Než připravíme náplň, tak si formu s korpusem vložíme do lednice.
  2. Banány rozmixujeme na pyré. (kdo by měl rád v cheesecake kousky banánů, může je jen rozmačkat vidličkou)
  3. Suroviny na krém kromě vajec dáme do mísy a spojíme metlou do hladkého krému.
  4. Přidáme rozmixované banány a na konec přimícháme vejce.
  5. PÉCT na 150° cca 35 – 40 minut. Každá trouba peče jinak, tak se to musí pohlídat. Střed nesmí být tekutý ani úplně tuhý, ale nějak jako rosol.
  6. Po upečení nechat cheesecake v troubě, tu jen vypnout a dvířka lehce pootevřít a cheesecake v ní nechat pomalu chladnout. Jakmile je zchládnutý, tak přendat do lednice a vychladit několik hodin, ideálně přes noc.
  7. Na vychlazený cheesecake pak můžeme dát polevu. Na polevu dáme do vodní lázně rozehřát smetanu s čokoládou a rozmícháme do hladka. Polevou ho potřeme až po vychladnutí a krájíme až po vychlazení v lednici aspoň pár hodin.
  8. Na závěr ozdobíme nadrcenými sušenými plátky banánů.

Dobrou chuť

Share