Řezy trošku připomínají cheesecake díky své spodní vrstvě ze sušenek. Je to zase trošku něco jiného, než klasické jablkové buchty. Kdo si chce vyhrát, může pak povrch ještě pocákat karamelem.

Suroviny

KORPUS:

  • 140 g sušenek Lotus a 60 g klasických máslových
  • 80g másla
  • forma cca 22×30 cm

KRÉM:

  • 1 tučný tvaroh (lepší kostka)
  • 1 cream cheese
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • cukr moučka a citr.kůra dle chuti
  • 2 vejce

NÁPLŇ:

  • 4 – 5 jablek (oloupaných a buď nakrájených na kostičky nebo na hrubo strouhaných)
  • 2 lžičky skořice

DROBENKA

  • 1 hrnek ovesných vloček
  • 1/2 hrnku hrubé mouky
  • 1/2 hrnku třtinového cukru
  • 90 g másla

Postup

  1. Sušenky rozmixovat v sekáčku, přidat povolené máslo a smíchat do kompaktní hmoty a tu napěchovat dlaní na dno formy a na 8 minut zapéct v rozpálené troubě a nechat trochu zchládnout.
  2. Suroviny na krém smíchat dohromady. Lepší je tvaroh z alobalu, pokud máte vaničkový, tak ho nechte překapat přes plátno, aby pak nepustil vodu. Případně se dá tvaroh nahradit i mascarpone. Já vše spojím tyčovým mixérem a vejce pak vmíchám ručně metlou.
  3. Suroviny na drobenku dát do sekáčku a spojit v drobenku. Drobenku můžete udělat i ručně, chce to mít povolené máslo a prsty zpracovat.
  4. Na zchladlý korpus navrstvit krém, jablka promíchaná se skořicí a posypat drobenkou.
  5. PÉCT na 165° 35 minut.

Dobrou chuť

Inspirace od Míši Landové z webu vikendovepeceni.cz

Share