Klasická ořechová buchta, rychlovka, která nikdy nezklame. Dá se různě doupravit.. buď přímo do těsta nasekat kousky čokolády, polít čokoládovou polevou nebo jen pocukrovat.

Suroviny

TĚSTO:

  • 180 g polohrubé mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva (já používám s vinným kamenem)
  • 180 g mletých ořechů
  • 100 ml oleje
  • 180 g cukru
  • 150 ml mléka
  • 4 vejce
  • plech 35x25cm nebo podobný

Postup

  1. Smíchat sypké suroviny – mouku, prášek do pečiva a ořechy.
  2. Žloutky utřít s cukrem, přilít mléko a olej.
  3. Vmíchat smíchané sypké suroviny.
  4. Zlehka vmíchat tuhý sníh z bílků.
  5. PÉCT na 180° cca 35 minut.
  6. Podle chuti můžeme po upečení jen pocukrovat nebo potřít čokoládovou polevou (tu dělám z rozpuštěné čokolády se lžící kokosového oleje)

Dobrou chuť

Share