Klasická ořechová buchta, rychlovka, která nikdy nezklame. Dá se různě doupravit.. buď přímo do těsta nasekat kousky čokolády, polít čokoládovou polevou nebo jen pocukrovat.
Suroviny
TĚSTO:
- 180 g polohrubé mouky
- 2 lžičky prášku do pečiva (já používám s vinným kamenem)
- 180 g mletých ořechů
- 100 ml oleje
- 180 g cukru
- 150 ml mléka
- 4 vejce
- plech 35x25cm nebo podobný
Postup
- Smíchat sypké suroviny – mouku, prášek do pečiva a ořechy.
- Žloutky utřít s cukrem, přilít mléko a olej.
- Vmíchat smíchané sypké suroviny.
- Zlehka vmíchat tuhý sníh z bílků.
- PÉCT na 180° cca 35 minut.
- Podle chuti můžeme po upečení jen pocukrovat nebo potřít čokoládovou polevou (tu dělám z rozpuštěné čokolády se lžící kokosového oleje)
Dobrou chuť