Bakuchiol neboli jemný retinol je revoluční produkt v péči o pleť a dovolím si napsat, že to je velký game changer jak v oblasti antiangingu, tak především pro lidi s problematickou pletí. A jelikož to je přesně můj typ pleti a už od puberty jsem bojovala s akné, boláky a následně i jizvičkami a flíčky, tak jsem z tohoto produktu a jeho testování víc než nadšená!


Bakuchiol je přírodní látka přirozeně se vyskytující v semenech indické rostliny Psoralea coryfolia ze kterých je získáván extrakcí. Jinak je nazývána také jako rostlina „babchi“. Tato rostlina je nesmírně ceněna již celá staletí. Patří mezi vůbec ty nejvýznamnější rostliny tradiční ajurvédské medicíny, kde se využívá zejména k léčbě kožních problémů. Bakuchiol je rostlinnou a zcela bezpečnou alternativou k retinolu a jeho derivátům. 


Jedná se o rostlinnou náhradu retinolu a jeho derivátů (vitaminu A), protože má podobné efekty a účinek, ale jeho hlavní výhoda spočívá v tom, že pleť nedráždí, tak jako retinol a je proto vhodný i na tu nejcitlivější pleť.

Využívá se jednak jako pomocník pro antiaging, kdy pomáhá eliminovat jemné vrásky a linie a pomáhá zadržovat hydrataci v pokožce. Je prokázáno, že retinol stimuluje syntézu kolagenu v kůži a podle srovnávacích studií bakuchiol poskytuje stejnou či větší účinnost v rámci tvorby nového kolagenu. Je to vysoce účinný antioxidant a má velké regenerační účinky, zlepšuje elasticitu pleti.

Bakuchiol má i významné účinky, co se týká léčby akné. Studie ukazují, že má antibakteriální účinky (eliminují se záněty), pomáhá snižovat tvorbu mazu. A dle vědeckých výzkumů samostatný bakuchiol má vyšší schopnost redukce akné než např. kyselina salicylová. Pomáhá zlepšit stav i dalších kožních nemocí jako je růžovka či lupénka.

Bakuchiol není fotosenzitivní jako klasický retinol a může se používat kdykoliv během dne. Nezpůsobuje ani nadměrné vysušování, zarudnutí či svědění pleti. V porovnání s retinoidy je bez jakýchkoliv vedlejších nežádoucích účinků. Jeho užívání je bezpečné i během těhotenství a je vhodný pro všechny typy pleti, obzvláště ideální pro stárnoucí nebo aknózní pleť a pleť s pigmentovými skvrnami. 

Moje zkušenost

Testovala jsem Bakuchiol booster cca měsíc a půl a upřímně jsem z jeho výsledků byla nadšená. Od puberty jsem se s pletí trápila a akné mě provázelo po dlouhou dobu života. V posledním roce se mi podařilo snížit výskyt boláků o 90% a to díky komplexní péči o sebe, jak vnější, tak ale hlavně vnitřní péče skrze lepší stravu, harmonizaci střevního mikrobiomu s pomocí vlákniny a Trebiotik a péči o střeva a jejich čistotu plus užívání tekutého kolagenu Biocell. Po akné mi ale zbyly jizvy a fleky a rozšířené póry a mastná pleť mi stále vadila. A tohle jsou právě ta místa, na kterých jsem užívání Bakuchiolu pocítila nejvíc. Jizvičky se začaly vyhlazovat, póry stažené a pleť o poznání méně mastná. A když už se nějaký pupínek udělá, tak se ale velmi rychle vyhojí. Díky vysoce regeneračním účinkům Bakuchiolu se mi pupínek, který by se jindy hojil týden vyhojil za 2 dny.

Konkrétně jsem užívala Cellproof Bakuchiol Booster, který obsahuje jako 3 hlavní složky Bakuchiol, Niacinamide a Squalan.

Tento produkt je součástí celé řady Cellproof, kterou také používám. Jedná se o kolagenovou kosmetiku a co je pro mě velmi důležité, tak kromě skvělých výsledků na pleti je tato kosmetika i čistá svým složením. Neobsahuje žádné zbytečné chemické látky, není testovaná na zvířatech a ani společnost Modere, která tuto řadu vyvinula svoje produkty na žádných trzích netestuje na zvířetech. Tato kosmetika splňuje tzv.Live Clean koncept a dodává se v recyklovaných obalech. Dá se objednat na evropském e-shopu výrobce a balíčky k nám chodí společností DPD obvykle cca do 3-4 pracovních dnů. Zároveň mohu darovat i promokód se slevou na první nákup, tak kdo chce, může níže využít odkaz.


Jak se dá objednat?

A. Přes odkaz s promo kodem, viz. níže, kde je i video návod. Díky promo kodu bude automaticky odečtena další sleva 10 € na první nákup. 

NEBO:

B. Písněte do zprávy na FB a pomůžu s objednávkou a ukážu, jak na tom e-shopu využít lepší ceny, než jsou ty oficiální. Plně česká verze eshopu bude dostupná v létě roku 2023.


Jak snadno a nejvýhodněji v eshopu poprvé nakoupit

Tento odkaz vás přesměruje na e-shop a obsahuje v sobě promokód, díky kterému dostanete i slevu na první nákup 10 €.

Tady krátký videonávod, jak na e-shopu slevu uplatnit a prohlédnout si celý sortiment.

Shrnutí o společnosti

Společnost je na trhu už více než 30 let a dodává na trh čisté produkty bez zbytečné chemie a bez testů na zvířatech.

  • Bez kontroverzních chemikálií
  • NETESTUJÍ NA ZVÍŘATECH
  • BPA free, GMO free, bez parabenů, PEGů atd.
  • RECYKLOVATELNÉ OBALY
  • CERTIFIKOVANÁ ČISTOTA A KVALITA – PROCES 10 KVALITY
  • Preference obnovitelných zdrojů energie – výrobní závod ze 100% poháněný větrnou energií

Pro pomoc s objednávkou, radu nebo tip mi neváhejte napsat na messenger a veškeré podrobné videonávody k uplatnění slev a výhod najdete i ve skupině Kolagenový Matrix na FB, kam Vás ráda přidám, pokud máte zájem.


Kolagenový Matrix

Kolagenový Matrix je skupina na FB. Je to skvělá skupina, která slouží jako inspirace pro všechny, kdo se rozhodli, že se chtějí ve svém těle cítit skvěle a hledají cesty, jak si dopřát kvalitní a zároveň čisté doplňky. Je plná rad, tipů a zpětných vazeb a sdílení od spousty dalších uživatelů a pokud zvažujete nákup něčeho z nabídky tohoto e-shopu, určitě doporučuju se do skupiny přidat a projít si zpětné vazby dalších uživatelů. Zároveň tam jsou tipy, jak využít různé možnosti slev a zvýhodněných nákupů, aktuality k akcím a pomoc v případě, že máte s nákupem potíže. Vstup je zdarma a aktuálně tam svoje poznatky sdílí už přes 6 tisíc členů.

Klikni a napiš mi na messenger.


Share

Mohlo by se vám také líbit: